Skip to main content

Καιρός για… εβδομάδα 1-8/10/24.Υψήλες θερμοκρασίες, βροχές, σκόνη.(βίντεο)

Γιώργος Τσατραφύλλιας (Φυσικός – Μετεωρολόγος)

Καιρός.

Τρίτη-Τετάρτη: Γενικά αίθριος καιρός.

Άρα  καιρός για  βόλτες ή εργασίες στην ύπαιθρο και άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Προτιμήστε φαγητό ή καφέ σε ανοικτούς χώρους.

Πέμπτη-Παρασκευή. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα. Άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές πιο ισχυρές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Επίσης ευνοείεται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Άρα  καιρός για  άθληση και ψυχαγωγία σε εσωτεριικούς χώρους.

Άνεμοι

Οι θάλασσες θα είναι όλες τις ημέρες καλοτάξιδες για μεγάλα πλοία. Οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι βοριάδες την Τεταρτη και τη Δευτέρα 8/10 οι οποίοι θα φτάσουν τα 6-7  μποφόρ ενώ τις αλλές ημέρες οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Άρα οι άνεμοι θα είναι ευνοϊκοί για  θαλάσσια σπορ  και ψάρεμα στο  Ιόνιο και στο Αιγαίο την Τετάρτη, μόνο στο Ιόνιο το Σάββατο και την Κυριακή και μόνο στο Αιγαίο την Πέμπτη και την Παρασκευή.  

Θερμοκρασία

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία αφού ευνοείται η μεταφορά θερμών αέριων μαζών από τις ακτές της Αφρικής. Η θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή θα βρεθεί 4-5 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή ενώ από Δευτέρα 8/10 αρχίζει να ξαναπέφτει. Το θερμοκρασιακό ταβάνι αυτή την εβδομάδα θα σκαρφαλώσει στους 28-29 βαθμούς.

Περισσότερα σχετικά με το τι να φορέσετε για  αυτή την εβδομάδα εδώ:  “τι να φορέσω σήμερα” της  Ματίνας Μπέρου.

Μείνετε ενημερωμένοι για τις καιρικές συνθήκες κάθε ημέρας κάνοντας κλικ εδώ: https://weather2go.gr/

Επίσης μην ξεχάσεις να δεις, τη  live πρόγνωση της ομάδας του weather2go.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το: