Skip to main content

Τι να φορέσω 23-30 Σεπτεμβρίου; Άρωμα καλοκαιριού μέσα στο φθινόπωρο.(βίντεο)

Ματίνα Μπέρου (Φυσικός – Μετεωρολόγος)

Τι να φορέσω 23-30 Σεπτεμβρίου; Άρωμα καλοκαιριού μέσα στο φθινόπωρο.

Διανύουμε μια εβδομάδα με περιορισμένες βροχές, ασθενείς ανέμους και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. Μας προσφέρεται λοιπόν η ευκαιρία για δημιουργικότητα στο ντύσιμο. Επιλέγουμε ελαφριά και διαχρονικά κομμάτια που μπορούν εύκολα να συνδυαστούν μεταξύ τους.

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή γεμάτη αντιθέσεις. Αν και παραδοσιακά συνδέεται με δροσιά, η ζέστη δεν είναι και τόσο ασυνήθιστη. Η ηλιοφάνεια μπορεί να επιμένει, δίνοντας καλοκαιρινή αίσθηση στη μέρα, ενώ τα βράδια μπορεί να έχουν μια πιο δροσερή νότα. Πώς λοιπόν μπορούμε να προσαρμόσουμε την γκαρνταρόμπα μας για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις εναλλαγές;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να παραμείνεις άνετος/η αλλά και στιλάτος/η.

1. Ελαφριά Στρώματα Ρούχων (Layering)

Το κλειδί για τον φθινοπωρινό καιρό είναι τα στρώματα ρούχων. Φόρεσε ελαφριά ρούχα, όπως ένα βαμβακερό T-shirt ή μπλουζάκι με μακριά μανίκια, και από πάνω μια ελαφριά ζακέτα ή σακάκι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα στην αλλαγή θερμοκρασίας, βγάζοντας ή προσθέτοντας ρούχα ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

2. Φορέματα και Φούστες

Για τις ζεστές ημέρες του φθινοπώρου, τα φορέματα και οι φούστες είναι ιδανικά. Διάλεξε κομμάτια από υφάσματα που αναπνέουν όπως το βαμβάκι, και συνδύασέ τα με μποτάκια για μια φθινοπωρινή νότα. Αν ξέρεις ότι θα μείνεις εκτός σπιτιού μέχρι το βράδυ, μπορείς να έχεις μαζί σου ένα λεπτό καλσόν.

3. Παντελόνια από Ελαφρύ Υλικό

Τα παντελόνια από υφάσματα όπως το λινό ή το βαμβάκι είναι μια άνετη και δροσερή επιλογή για τον φθινοπωρινό καιρό. Προσφέρουν αέρα, αλλά ταυτόχρονα σε προστατεύουν από την απρόσμενη πτώση της θερμοκρασίας το βράδυ. Ένα cropped παντελόνι σε συνδυασμό με αθλητικά παπούτσια ή loafers θα σου δώσει ένα κομψό και άνετο look.

4. Τζιν Ζακέτες και Μπουφάν

Ένα κλασικό τζιν μπουφάν είναι πάντα χρήσιμο για μια ζεστή φθινοπωρινή μέρα. Είναι αρκετά ελαφρύ για τις ζεστές ώρες και ταυτόχρονα σου δίνει την απαραίτητη προστασία από τη δροσιά όταν ο ήλιος δύει. Συνδύασέ το με casual ρούχα για ένα ανεπιτήδευτο στυλ.

5. Παπούτσια: Μποτάκια, Sneakers και για λίγο ακόμα σανδάλια

Δεν αποθηκεύουμε ούτε αυτή την εβδομάδα τα σανδάλια μας, καθώς φοριούνται άνετα μέσα στη μέρα. Τα sneakers είναι η τέλεια επιλογή για ζεστές φθινοπωρινές μέρες, καθώς προσφέρουν άνεση και στυλ. Τα μποτάκια, από την άλλη, είναι μια επιλογή που δίνει πιο φθινοπωρινό αέρα στο ντύσιμό σου, χωρίς να σε βαραίνουν υπερβολικά. Για μια μοντέρνα πινελιά, προτίμησε suede υφές ή καφέ αποχρώσεις.

6. Αξεσουάρ: Κασκόλ και Καπέλα

Ένα ελαφρύ κασκόλ μπορεί να δώσει στο outfit σου στιλ και ταυτόχρονα να σε προστατεύσει από τη βραδινή δροσιά. Επίσης, τα καπέλα τύπου fedora ή beanie σε ουδέτερα χρώματα θα ολοκληρώσουν το look σου, δίνοντας μια πιο κομψή ή χαλαρή εμφάνιση.

Μείνετε ενημερωμένοι για τις καιρικές συνθήκες κάθε ημέρας κάνοντας κλίκ εδώ: https://weather2go.gr/

Περισσότερα σχετικά με τον καιρό δες τον “ιδανικό καιρό για …” αυτή την εβδομάδα του Γιώργου Τσατραφύλλια. Επίσης, μην ξεχάσεις να δεις τη live πρόγνωση της ομάδας του weather2go.gr.

Σου άρεσε; Μοιράσου το: